Αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας τη φιλοξενία λαθρομεταναστών

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα παράλια του ν. Λάρισας, Αγιοκάμπου, Βελίκας και Κόκκινου Νερού,  αρνήθηκαν πρόταση ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με την οποία  ζητούν από τους  επαγγελματίες να νοικιάσουν δωμάτια για δύο μήνες,  από 25 Μαρτίου μέχρι 25 Μαΐου, σε λαθρομετανάστες αντί του ποσού των είκοσι ευρώ ανά άτομο με την υποχρέωση παροχής  τριών γευμάτων ημερησίως.
Οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν όχι από έλλειψη συμπόνιας ή αλληλεγγύης αλλά γιατί προβληματίστηκαν για την μη  τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τα χρονικά διαστήματα παραμονής των προσφύγων υπό τον κίνδυνο που ελλοχεύει η σχεδόν βέβαιη παράτασή  της  εν όψει της ενάρξεως της νέας τουριστικής περιόδου.
  Και ορθώς έπραξαν αν αναλογιστεί κανείς τη σημασία του τουρισμού γενικότερα στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα σε μι α περιοχή της Θεσσαλίας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος η οποία χρήζει μάλλον  τουριστικής προβολής και ανάδειξης από πλευράς της Πολιτείας  και όχι μεθοδευμένες κινήσεις  αφανισμού της τουριστικής της ανάπτυξης.
Σ αυτό το σημείο εύλογα αναρωτάται κανείς ποιος ο ρόλος των περιβόητων ΜΚΟ, ποιους σκοπούς και τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν, όταν  εξόφθαλμα  αγνοούν ή  ακόμα και εναντιώνονται στα συμφέροντα Ελλήνων επαγγελματιών εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλες τις επαγγελματικές τάξεις?
Ποια είναι η στάση του Ελληνικού Κράτους απέναντι σε τέτοια σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα  όπου έχουμε από τη μια πλευρά  την πλήρη ασυδοσία των ΜΚΟ με την ανεξέλεγκτη δράση και τα αμφιλεγόμενα  κίνητρά τους και από την άλλη την προσπάθεια Ελλήνων  επαγγελματιών να σταθούν όρθιοι   σε μια τόσο δύσκολη περίοδο ενώ πιθανώς να δημιουργούνται και έριδες μεταξύ τους από τις «δελεαστικές» προσφορές που δέχεται ο κλάδος τους προκειμένου να πάρουν μια ομόφωνη απόφαση που θα τους εξασφαλίσει την ενότητα και αντοχή σε μια ήδη δυσβάστακτη οικονομική συγκυρία