Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Α. Καλούτσα για τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Την Παρασκευή ο περιφερειακός σύμβουλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Συναγωνιστής Καλούτσας Αρτέμιος παρέστη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου με θέμα την χωροθέτηση καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό κόλπο, ένα θέμα που συναντά την θυελλώδη αντίδραση των παράκτιων αλιέων του Νομού Μαγνησίας.
Ενώ συζητούνταν σε υψηλούς τόνους το θέμα μεταξύ του Δημάρχου και του παράκτιων αλιέων, η δημοτική σύμβουλος Τσερκέζη Κατερίνα, πήρε τον λόγο και κατήγγειλε ψευδώς ότι χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν στο νησί Τρίκερι έναν Αλβανό, απειλώντας ότι θα δώσει δημοσιότητα στο θέμα. Συναγωνιστές από το νησί αντέδρασαν άμεσα και απέρριψαν οργισμένα τις καταγγελίες της, αποκαλύπτοντας την αλήθεια, πως ένας Αλβανός ξυλοκοπήθηκε από ομοεθνή του για επαγγελματικές διαφορές.
Προς το τέλος της συνεδρίασης έλαβε τον λόγο ο κ. Καλούτσας και επισήμανε ότι το θέμα των καταδυτικών πάρκων ήρθε εκτός ημερησίας διατάξεως σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας μετά από αίτημα του Δήμου Πηλίου, διότι ο δήμος δεν διέθετε το απαραίτητο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για να συντάξει την μελέτη για το έργο. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» είναι σαφώς αντίθετη στην ίδρυση καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό για πολλούς λόγους και κυρίως, διότι πλήττεται η επαγγελματική δραστηριότητα των παράκτιων αλιέων. Σημειώνουμε πως τέτοιου είδους σχεδιασμοί δυσχεραίνουν την επιβίωση αυτού του επαγγελματικού κλάδου, όταν μάλιστα η Ε.Ε. επιδοτεί την απόσυρση των καϊκιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών συμφερόντων που ευνοούνται από την παρακμή του κλάδου.
Εν συνεχεία, κατήγγειλε τα ψεύδη της κυρίας Τσερκέζη και απαίτησε να ανακαλέσει αμέσως, διαφορετικά η παράταξή μας θα προσέφευγε νομικά εναντίον της. Προσέθεσε δε, ότι με παρόμοιες αθλιότητες έχει στηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο μία παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη εναντίον της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Κατόπιν αυτών, η κ. Τσερκέζη έσπευσε να ανακαλέσει.
Διάφορα ηλεκτρονικά μέσα του νομού διαδίδουν επιπόλαια τα παραμύθια αυτά, ενώ αναρτώνται στο διαδίκτυο φωτογραφίες συναγωνιστών από την περιοχή ως δραστών της δήθεν επίθεσης, συνδέοντάς τους και με ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στο νησί πριν από ενάμιση χρόνο.
Προειδοποιούμε τα μέσα αυτά για τις νομικές συνέπειες που θα έχουν εφ’ όσον συνεχίσουν την στοχοποίηση αθώων ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν με όσα τους καταμαρτυρούνται.