Δελτίο Τύπου - Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλία

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014




Για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους.Για μια ακόμη φορά, ο αγροτικός κόσμος περιμένει απαντήσεις στα αιτήματά του, και λύσεις στα χρόνια προβλήματα που τον απασχολούν.

Το πολιτικό κατεστημένο, που με τις πολιτικές που ακολούθησε όλα αυτά χρόνια, οδήγησε τους αγρότες σε αδιέξοδα, αδυνατεί σήμερα να βρει στοιχειώδεις έστω λύσεις.

Η πρωτογενής παραγωγή της χώρας φθίνει συνεχώς, η "λογική" των επιδοτήσεων,και των πολιτικαντισμών, που κυριάρχησε για δεκαετίες, οδήγησε τους αγρότες της πατρίδας μας να γίνουν επαίτες, με τα χωράφια τους υποθηκευμένα, με το κόστος παραγωγής στα ύψη, με τους μεσάζοντες, να αλωνίζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος αγροτών και καταναλωτών.

Το συνεταιριστικό κίνημα επίσης, βυθισμένο σε οικονομικά σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, και ρουσφέτια, απαξιώθηκε πλήρως,και οι άλλοτε κραταιές Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών βρίσκονται σε πρακτική ανυπαρξία.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα των αγροτών, δεν διστάζουν και αυτοί, να παίζουν -ακόμη και σήμερα- κομματικά παιχνίδια, σε βάρος των αγροτών.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν είναι απλά δίκαιες, είναι αναγκαίες. Και αυτό το λέμε, γιατί χώρα χωρίς πρωτογενή παραγωγή, είναι χώρα που απλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει την διατροφή του λαού της. Και η διατροφική αυτάρκεια του λαού από την δική του γη, την Ελληνική γη, είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από την κρίση, τα μνημόνια, και τους τοκογλύφους.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συμπαραστέκεται στους αγρότες της Θεσσαλίας,τους στηρίζει και είναι μαζί τους.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν μαχητικά και ειρηνικά τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να μην αφήσουν ΚΑΝΕΝΑ να παίξει παιχνίδια στην πλάτη τους για μια ακόμη φορά.

Όσο για την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, που έστειλε δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, και εκατοντάδες αστυνομικούς να έρθουν αντιμέτωποι με τους αγρότες, την παραδίδουμε στην χλεύη των αγροτών,αλλά και του υπόλοιπου λαού.. Προφανώς, οι αγρότες για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνοι ταραχοποιοί και τρομοκράτες και πρέπει να ψεκαστούν με χημικά προς "συμμόρφωση".

Όσο για τα Αθηναϊκά Μ.Μ."Ε" , για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν , πως το μόνο που τους νοιάζει είναι αν "θα κλείσει ο δρόμος" και δεν θα μπορεί η "καλή κοινωνία" των Αθηνών να εκδράμει για Σαββατοκύριακο..Οι αγρότες και τα προβλήματά τους ποτέ δεν τους απασχόλησαν πραγματικά..Αν γίνουν και επεισόδια,ακόμη καλύτερα για αυτούς.Θα ανεβάσουν τηλεθέαση. Το μόνο που τους νοιάζει.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ζητά διαγραφή των αγροτικών χρεών, στήριξη με κάθε τρόπο και μέσο του πρωτογενή τομέα,και χάραξη Εθνικής αγροτικής πολιτικής.

Στα χέρια των αγροτών είναι πλέον ο αγώνας, μακρυά από τα κόμματα που τον έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα, και μακρυά από πολιτικάντηδες και κομματικούς συνδικαλιστές.


Ελληνική Αυγή
για την Θεσσαλία